Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 2014-2015 - 38ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το πρόγραμμα «Αγωγής Υγείας» έχει πολυετή παρουσία στο σχολείο μας. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2014-2015, το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Σχέσεις των δύο φύλων στη ζωή και στην τέχνη», πραγματοποιήθηκε στο 38ο Γυμνάσιο Αθηνών  σε εβδομαδιαία βάση. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις σωματικές, ψυχολογικές και συναισθηματικές αλλαγές που συμβαίνουν στην εφηβεία καθώς και για τη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος, τη σύλληψη την αντισύλληψη και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα,. Επιπλέον διευρύνθηκε η μελέτη των σχέσεων των φύλων και της απεικόνισης του ανθρώπινου σώματος, μέσα από τις διάφορες μορφές τέχνης όπως η λογοτεχνία, η μουσική, η ζωγραφική, η γλυπτική κ. ά.



Παιδαγωγικοί στόχοι
Ενημέρωση των μαθητών σε θέματα σεξουαλικής αγωγής με σκοπό τη σωματική, συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη.
Ανάπτυξη αυτογνωσίας, αυτοεκτίμησης και κοινωνικοποίηση των μαθητών με τη συμμετοχή τους σε ομαδικές δραστηριότητες.
Καλλιέργεια του πολιτιστικού επιπέδου των μαθητών μέσα από την επαφή με διάφορες μορφές τέχνης όπως ζωγραφική, γλυπτική, μουσική, λογοτεχνία κλπ καθώς και επισκέψεις σε μουσεία προς αναζήτηση πληροφοριών και διερεύνηση.


Παρουσίαση του Προγράμματος
Την Τρίτη 12 Μαΐου και ώρα 12:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων της Ευελπίδων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία τα παιδιά του προγράμματός μας παρουσίασαν τα πεπραγμένα της ομάδας καθώς και εργασίες μαθητών/τριών σε μορφή, προβολής διαφανειών, βίντεο, κ.α. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός από τον Δ/ντή του σχολείου, η Σύμβουλος Παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου μας κ. Βαρλάμη καθώς και η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας κ. Χιόνη, o σύλλογος διδασκόντων, οι μαθητές και οι μαθήτριες, εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και πολλοί γονείς.

Φέτος για πρώτη φορά, δημιουργήθηκε ιστοσελίδα με σκοπό την λεπτομερέστερη προβολή του έργου και των δραστηριοτήτων του.

Αξίζει τον κόπο να την επισκεφθείτε εδώ και να ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις δράσεις της φετινής χρονιάς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου