Φάκελος Πολιτιστικό

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ - Συνοπτικά η δράση του απερχόμενου Δ.Σ. 

(ακριβές απόσπασμα από την ενημέρωση των συμμετεχόντων στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της 3ης Δεκεμβρίου 2014) 

"Είναι το βασικότερο και εντονότερο θέμα το οποίο απασχόλησε το Δ.Σ., κατά την διάρκεια της θητείας του.
Σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 38ου Λυκείου και την Ένωση Γονέων, κάναμε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις προς τα κόμματα της Βουλής, τις δημοτικές παρατάξεις, τις ηγεσίες των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Παιδείας, το ΤΕΘΑ και τον ΟΠΑΝΔΑ, καθιστώντας σαφή τη θέση μας, ότι  το Πολιτιστικό Κέντρο και το παρακείμενο γήπεδο μπάσκετ, ανήκουν στους κατοίκους της περιοχής και στα παιδιά μας και δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσουν τα σχέδια να δοθούν στα δικαστήρια προς χρήση, εξέλιξη που θα σηματοδοτούσε προοπτικά, ακόμη και την κατάργηση του Σχολείου μας.
Δώσαμε δυναμικό παρόν μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες, σε όλα τα στάδια εκδίκασης της υπόθεσης της Διοικητικής Αποβολής του Δήμου από το Πολιτιστικό.
Αποστείλαμε δελτία τύπου σε ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδικτυακές σελίδες), γνωστοποιώντας τις θέσεις μας.
Διοργανώσαμε παραστάσεις  διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων και έξω από τα δικαστήρια, με πανό, στις οποίες, εκτός από γονείς-κηδεμόνες, συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Στηρίξαμε τις πρωτοβουλίες δράσης της Επιτροπής Κατοίκων της περιοχής, στην οποία συμμετείχαν και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Σε πρόσφατη παρέμβασή μας προς τη νέα ηγεσία του ΟΠΑΝΔΑ, λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι ο Οργανισμός θα πράξει τα δέοντα, ώστε το Πολιτιστικό να παραμείνει στη διάθεση των κατοίκων και των μαθητών."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου