Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

11-16 Οκτωβρίου 2016: Εβδομάδα δραστηριοτήτων και φιλοξενίας Προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2 του 38ου Γυμνασίου Αθηνών «Respect4- Education Without Barriers»


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εβδομάδα ERASMUS+  του 38ου Γυμνασίου Αθηνών, τις ημερομηνίες 11-16 Οκτωβρίου 2016, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2,  με τίτλο «Respect4- Education Without Barriers».
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 16 καθηγητές και  26 μαθητές  από 7 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης (Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Νορβηγία, Ουγγαρία, Ρουμανία) καθώς και 50 μαθητές  και 18 καθηγητές του σχολείου μας. Οι ξένοι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε ελληνικές οικογένειες.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας όλοι οι μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα, στα πλαίσια ενός Training Course for “ Soft Skills”, σε θέματα τα οποία διαπιστώθηκε σε προηγούμενη έρευνα, ότι λείπουν από τα εκπαιδευτικά συστήματα των ευρωπαϊκών χωρών.
Τα  θέματα όπως η κάθε χώρα ανέλαβε να διδάξει είναι τα παρακάτω:
1)    Ελλάδα “Empathy”
2)    Ιταλία “Active listening”
3)    Ρουμανία “Tolerance”
4)    Νορβηγία “Learning”  “Hate Speech”
5)    Ουγγαρία “Conflicts at school”
6)    Βέλγιο “Bullying”
7)    Γαλλία “Workplace Conflicts”
8)    Αγγλία “Stereotypes and discrimination”

Η γλώσσα του προγράμματος ήταν η αγγλική γλώσσα και όλα τα μαθήματα έγιναν με βιωματική και ομαδοσυνεργατική μέθοδο διδασκαλίας.
Εκτός από τα μαθήματα οι μαθητές συμμετείχαν σε εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν με στόχο την ανταλλαγή γνωστικών και πολιτισμικών εμπειριών όπως μάθημα ελληνικής γλώσσας, ελληνικών χορών, ελληνικών συνταγών μαγειρικής και ελληνικής γευσιγνωσίας με ένα πλούσιο ελληνικό τραπέζι που πρόσφεραν οι γονείς των μαθητών μας.
Επίσης οργανώθηκε έκθεση με αφίσες που ετοίμασαν οι μαθητές με γενικό τίτλο «Respect4» και τέσσερα επιμέρους θέματα: Respect 4 Freedom, Respect 4 Culture, Respect 4 Well-Being, Respect 4 Environment.
Τέλος, στα πλαίσια πολιτιστικών εκδηλώσεων, μαθητές και καθηγητές ξεναγήθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Ακρόπολη, στην Πνύκα, στην Αρχαία και Ρωμαϊκή Αγορά και στην Πλάκα.
Οι εκδηλώσεις και τα μαθήματα έγιναν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ευελπίδων 40, δίπλα στο σχολείο μας.
Φλώρα Μπέη
Εκπαιδευτικός
Υπεύθυνη για την εκτέλεση του Erasmus


Λοιπές πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του σχολείου μας, πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου