Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Εργαστήριο Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου - πρόγραμμα των εργαστηριακών μαθημάτων του Απριλίου


website homepage new
Το Εργαστήριο Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, UTech Lab είναι ανοιχτό για τους νεαρούς φίλους και φίλες που θέλουν να γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες. Tο UTech Lab είναι ένα εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για μαθητές 13-17 ετών και το ευρύ νεανικό κοινό, αφιερωμένο στη σύγχρονη τεχνολογία. Είναι εξοπλισμένο με υπολογιστές, iPad, 3D printer, στούντιο ήχου/εικόνας, green screen, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, διάφορα είδη λογισμικού κ.λ.π.
Στόχος του εργαστηρίου είναι να προσφέρει ερεθίσματα και να εμπνεύσει τους νέους να πειραματιστούν με τις σύγχρονες τεχνολογίες, να καλλιεργήσει την κριτική τους σκέψη, να ενθαρρύνει την ενεργή και ομαδική εργασία, να τους βοηθήσει να αποκτήσουν δεξιότητες στα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και να γίνουν δημιουργικότεροι.
Tο εργαστήριο είναι ανοιχτό για τους νεαρούς φίλους που θέλουν να πειραματιστούν με τον εξοπλισμό ελεύθερα στον χώρο μας. Επίσης οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορα εργαστήρια στους τομείς των σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων και της ρομποτικής. Η συμμετοχή σε όλα τα οργανωμένα εργαστήρια του UTech Lab είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα πατήστε εδώ. Για τις ώρες λειτουργίας πατήστε εδώ.
Όπως βλέπετε στο αναλυτικό πρόγραμμα που ακολουθεί, τον Απρίλιο μπορείτε να παρακολουθήσετε εργαστήρια animation, δημιουργίας κόμικς, τρισδιάστατης εκτύπωσης, ήχου, ρομποτικής, και δημιουργίας website με το WordPress. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του UTech Lab ή καλέστε στο τηλέφωνο 210 94 69 694.


Σας περιμένουμε στο UTech Lab!
 
 
Πρόγραμμα Εργαστηρίων Απρίλιος 2015
 
Δημιουργία κόμικς2, 24/417.00-18.30
   
Τρισδιάστατη εκτύπωση16/412.00-13.30
24/417.00-18.30
   
Animation17/412.00-13.30
30/417.00-18.30
   
Ρομποτική «Επιστροφή στη Σελήνη»18, 25/409.45-14.15
   
Ταξίδι στον ήχο18, 25/410.30-12.30
   
Δημιουργία website με το WordPress23/417.00-19.00
  

Δημιουργία κόμικς
Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο έρχονται σε επαφή με τους φανταστικούς ήρωες των κόμικς, μέσα από μία ιστορική αναδρομή. Μαθαίνουν από πού προήλθε το κόμικ, για ποιο λόγο δημιουργήθηκε και πώς το πέρασμα των χρόνων συνέβαλε στην εξέλιξή του. Ακόμη, μαθαίνουν τους τρόπους και την διαδικασία με την οποία μπορεί εύκολα κάποιος να δημιουργήσει ένα κόμικ, και στην συνέχεια δημιουργούν οι ίδιοι ένα μικρό σενάριο και του «δίνουν ζωή» μέσα από το μολύβι ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους.

Tρισδιάστατη εκτύπωση
Οι συμμετέχοντες εισάγονται στην έννοια της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Μαθαίνουν τι σημαίνει η τρισδιάστατη εκτύπωση, σε ποιους τομείς εφαρμόζεται και πώς μπορούν να εμπνευστούν από αυτήν την καινοτόμα τεχνολογία. Στη συνέχεια μαθαίνουν να σχεδιάζουν ένα τρισδιάστατο αντικείμενο σε κατάλληλο σχεδιαστικό πρόγραμμα και να το εκτυπώνουν.

Animation
Οι συμμετέχοντες εισάγονται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινούμενου σχεδίου. Μαθαίνουν τις βασικές τεχνικές του, καθώς και τις ιδιαιτερότητες που διακρίνουν την κάθε μία από αυτές. Στη συνέχεια γνωρίζουν αναλυτικότερα μία από τις τεχνικές, το pixilation, και καλούνται να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία animation.

Ρομποτική «Επιστροφή στη Σελήνη»
1ο μέρος: Ο κύκλος του μηχανικού - Engineering Design Process (EDP) 
Aντιμετωπίζοντας μια πρόκληση που αφορά στον σχεδιασμό και στην κατασκευή ενός οχήματος «ρομπότ», οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται ένας μηχανικός, προκειμένου να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε πρόβλημα. 
2ο μέρος: Πλοήγηση - Αποφυγή εμποδίων
Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες επιλύουν προβλήματα πλοήγησης του οχήματος στον χώρο και της αποφυγής τυχόν εμποδίων, μετατρέποντας ουσιαστικά το όχημα σε κανονικό ρομπότ. Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Α’ Λυκείου.

Ταξίδι στον ήχο
Με απλά βήματα και χωρίς κάποια προεργασία, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να χρησιμοποιούν όλες τις απαραίτητες τεχνικές για την παραγωγή ήχου σε πλήρως εξοπλισμένο studio ηχοληψίας. Μοναδική προϋπόθεση η ενεργοποίηση της φαντασίας τους!


Δημιουργία website με το WordPress
Το εργαστήριο αυτό εισάγει τους συμμετέχοντες στον χώρο της δημιουργίας και διαχείρισης website. Μαθαίνουν το περιβάλλον WordPress, και υλοποιούν ένα website με κείμενα, εικόνες και βίντεο. Μετά τη λήξη του εργαστηρίου, όσοι από τους συμμετέχοντες το επιθυμούν, μπορούν να δημιουργήσουν ένα δικό τους website και να επανέλθουν σε συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα για να επιλύσουν τυχόν απορίες τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου